Hier weer een selectie van de leukste/mooiste/beste beelden van deze maand. Ik laat lang niet alles zien, maar genoeg om een indruk te geven van wat ik heb gedaan. U kunt in de meeste gevallen op de beelden klikken om ze groter te zien.
De beelden zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen zonder toestemming niet gebruikt worden.
Een eerste kennismaking
Dit mooie bedrijf is actief op verschillende markten. Voor hun nieuwe websites hebben ze goede foto's nodig. We spraken af bij een project in Amstelveen, om gewoon eens te kijken hoe de samenwerking zou verlopen. . Na afloop was er nog tijd over, en hebben we nog een ander project bezocht. De dag, die grijs begon, was intussen een mooie zomerdag geworden.
Na ontvangst van de foto's waren ze zo enthousiast dat we gelijk nog twee afspraken hebben gemaakt. Die vindt u verder op in deze maand.
Portretten van een financiële wizard
Dit heerschap daagt, samen met zijn collega's, de financiële sector uit — en schrijft daar veel over. Hij had een serie portretten nodig voor allerlei uitingen. Dus fotografeerden we 's ochtends in Rotterdam, en 's middags in de studio. Hier een selectie van de portretten die mij erg aanspraken. Maar hij kreeg er nog veel meer.

Dakbedekkers
Heel soms komt het werk naar jou toe. In dit geval kreeg ik een dakraam op mijn huis. Ik heb een aantal foto's van de heren aan het werk gemaakt. Mooi om foto's te maken waar de vlammen goed in uitkwamen. Dat is een beetje een kunst, want als je ze op 'de normale manier' fotografeert zijn die praktisch onzichtbaar.
Portretten voor adviseurs
Om de zoveel tijd mag ik voor de opdrachtgever portretten maken van hun nieuwe teamleden. Dat doen we gewoon op locatie — en volledig Corona-proof.
Projectfoto's voor projectontwikkelaar
Weer vroeg op pad om voor deze projectontwikkelaar mooie foto's van hun projecten te maken. We waren deze keer de hele dag in Limburg waar we verschillende projecten bezochten. Ik had van te voren uit gezocht waar ik wel en niet met de drone mocht fotograferen. De laatste locatie was een rioolzuiveringsinstallatie. Daar rook het niet al te fris. Dat is ook de realiteit van de industriële fotograaf... maar u ziet het gelukkig niet aan de foto's.
Fotografie bij uitvaartkistenfabriek
Het klinkt in eerste instantie wat morbide, maar binnen 5 minuten is dat weg en ben je gewoon mooie foto's aan het maken bij dit mooie en innovatieve en duurzame bedrijf.
De laatste keer op dit bouwproject 
Voor Vroom betonbouw heb ik gedurende een aantal maanden het bouwproject bij Lely in Vlaardingen gevolgd. Maar zij zijn nu klaar met hun werkzaamheden daar. Ik mocht van de laatste week, en het plaatsen van de laatste poer, foto's maken. Indrukwekkend wat die jongens daar, soms in weer en wind, hebben neergezet!
Portretten van een tandarts
Deze dame belde me op: kunt u morgen portretfoto's van mij maken. Toevallig had ik nog tijd in mijn agenda. "ja", zei ze, "want morgen tijdens een evenement worden er van de aanwezigen ook portretfoto's gemaakt — maar ik weet nu al dat die foto's er niet goed uit gaan zien. Daarom zoek ik voor daarna een fotograaf die het wel kan!"
Ik maakte gelijk ook een video van haar praktijk.
Botonstort in Middelburg
Voor De Kock Betonbouw mocht ik een nieuw project fotograferen. Leuk hieraan was dat de kleur van hun kleding, en de kleur van hun nieuwe bekisting wel heel dicht bij elkaar lag.
Techniek fotograferen in de zon
Laten we eerlijk zijn: het is natuurlijk leuk om te fotograferen als de zon schijnt. De kleuren zijn levendiger en het licht heeft meer karakter. Voor deze opdrachtgever mocht ik deze maand twee opdrachten doen. Tijdens de eerste opdracht, in de Rotterdamse haven, scheen de zon uitbundig. Dat leverde dit resultaat op.
en.... techniek fotograferen in de schaduw
En zo ziet het eruit als het weer nogal grijs is — wat in Nederland natuurlijk best vaak voorkomt. Ironisch: deze opdracht werd een week doorgeschoven omdat de vooruitzichten waren dat dan er wel zon zou zijn. Helaas: het was even grijs. Maar gelukkig was de klant toch wel blij met de foto's. Ook omdat wij fotografen wel een aantal trucjes hebben om het er toch vrolijker uit te laten zien.
Met de drone boven de eindeloze kassen vliegen...
Met de drone boven de eindeloze kassen vliegen...
En recht naar beneden fotograferen.
En recht naar beneden fotograferen.
Foto's van trainers en instructeurs
Voor dit softwarebedrijf mocht ik een serie foto's maken van trainers en workshopleiders. Dat was een leuke dag. De kunst is de balans te vinden tussen hen hun gang laten gaan, en aansturing te geven zodat er precies datgene voor de lens gebeurt dat jij nodig hebt. Dat levert soms hilarische momenten op, vooral als ik net te veel met mijn beeld bezig ben, en dan iets doms zeg. Gebeurt gelukkig maar 30 keer. Per uur.
De klant kreeg een uitgebreide collectie beelden en reageerde heel enthousiast. Het consistente gebruik van de kleur oranje was een mooie link naar hun huisstijlkleur. De foto's heb ik zorgvuldig 'ge-colorgrade' zodat de beelden echt mooi passen in de context van de nieuwe website.
Project: nieuwe kade in haven van Scheveningen
Voor de van den Biggelaar groep mag ik regelmatig projecten fotograferen die zich afspelen op de grens van land en water. Deze keer lag de nadruk op het maken van filmbeelden. De video laat ik zien als deze gemonteerd is. Hier alvast enkele foto's.
Foto's van appartement voor verkoopbrochure
Foto's voor Funda. Ik maakte ook 360graden foto's en een walkthrough filmpje.
Zie hier de 360graden foto van de woonkamer.
Voortgang bouwproject
In opdracht van deze gemeente fotografeer ik een keer maand de voortgang van dit bouwproject. Het bouwbedrijf heeft me voorgedragen als fotograaf omdat ik mijn VCA certificaat heb, waarmee ik vrij op bouwsites mag rondlopen.
Schoonmaaksters op een vakantiepark
Voor de branchevereniging van Schoonmaakbedrijven in Nederland mocht ik deze keer schoonmakers fotograferen die vakantiehuisjes op een park schoonmaken. De foto moet full-spread gebruikt kunnen worden zodat er veel toelichtende tekst omheen past. Het was de mooiste dag in het jaar tot nu toe. Ik kreeg er zelf helemaal een vakantiegevoel van!
Ik heb een aantal verschillende foto's gemaakt om de opdrachtgever wat keuzemogelijkheden te bieden.
Romantiek en torenkranen
En een mooie afsluiter: afgelopen week heb ik voor een leverancier van torenkranen enkele van zijn kranen in Rotterdam gefotografeerd. Ik verwachtte een mooie zonsondergang en die kreeg ik ook! En het jonge stel vond ik het helemaal prima als ze onderdeel van mijn foto werden.
Back to Top